Österreich United States Deutschland Schweiz Sverige
Telefon 08 216315
Internationellt +46(0)8 216315
[email protected]

Polering – den slutliga finishen

Många av våra ringar kommer ofärdiga från våra tillverkare. Vissa behöver bara putsas till, andra måste omformas, ändras eller kräver en hel del arbete till. Varje jobb vår verkstad gör avslutas med att ringen poleras på ett eller annat sätt. De flesta av våra ringar poleras för hand med hjälp av en poleringsmotor enligt nedan, och sedan rengörs.

De flesta ringar får en första polering med en polermaskin innan de ska vidare på ytterligare polering. Ringarna läggs sedan i en tunna tillsammans med en lösning av vatten och speciella rengöringsmedel och kulor i rostfritt stål i olika former, några runda andra spetsiga. Tunnan snurras sen runt så att rengöringslösningen blandas om och får ringarna att studsa runt bland metallföremålen. Detta gör att ringarna får en jämn och fin polering.

Ytpolering av ring
Ringen poleras mot ett poleringshjul
för att uppnå en perfekt ytpolering

Poleringshjulet har borst fastsatta och det är de här borsten som gör själva poleringsarbetet. De består av olika material beroende på vilken typ av polering man vill åt. Exempel på olika sorters borst:

  • ”Calico borst” används för att få en ruggad, grövre yta i ett första steg i ytpoleringen.

  • Svandun används för att få fram det blanka i en spegelliknande polering.

  • ”Scotchbrite borst” och ”frosting hjul” används för att få en matt eller satinliknande polering.

  • ”Nål borst” används för att få gnistrande yta (stardust). Nålarna sitter fast i borsten och snurrar fritt vilket ger en jämn, gnistrande yta.

 
I vissa fall måste ringen klippas upp
för att kunna lägga till mer metall och göra den större « föregående | nästa »

Om ringen har många små detaljer, t.ex. diamanter, kan en tunn pensel användas för att komma åt alla små skrevor och säkerställa att hela ringen är polerad.

”Filtfingrar” används till polering av ringarnas insida.

Vår verkstad tillbringar en större del av sin tid till att göra skräddarsydda smycken för våra kunder. Om du har något i åtanke som du inte kan hitta på vår hemsida, kontakta då oss. Ta en titt på vår sida om våra skräddarsydda ringar och berätta sedan om din idé för oss.

© 1999-2024 Kodega™