Österreich United States Deutschland Schweiz Sverige
Telefon 08 216315
Internationellt +46(0)8 216315
[email protected]

The Buyer's Guide Step 3

En ring kan tillverkas i en (eller i en kombination) av olika metaller. Medan de traditionella paren väljer platina eller guld så blir bland annat palladium, titan och zirkonium alltmer populärare.

Alla våra släta ringar, och de flesta av våra dekorativa ringar, finns tillgängliga i en hel del olika metaller när du valt vilken design du är intresserad av. Det är enkelt att byta metall och priset kommer att uppdateras direkt efter de specifikationerna som du valt för ringen.

De viktigaste sakerna att tänka på när du väljer dina ringar är: budget (naturligvis), hållbarhet (vad kommer ringen att utsättas för varje dag, oberoende på hur tålig metallen är mot slitage), färg (gul, vit, grå eller svart) och sentimentalitet/tradition.

Alla våra ädelmetaller har kvalitetsstämplats, läs mer om detta här.

Mer detaljerad information om alla våra metaller kan hittas här.

Platina är en av de populäraste valen av vigselringar på grund av dess hårdhet, sällsynhet och vackra utseende. Bra om du har en budget för de perfekta ringen som kommer att vara en livstid.

Palladium har på det senaste blivit allt vanligare att använda som metal i vigselringar, speciellt efter att metallen fick sin egna kvalitetsstämpel i början av 2010. Palladium är mer hållbart än vad vitt guld är och mindre än platina. Dess vita utseende och det faktum att det inte behöver någon form av plätering betyder att det är perfekt för dom som vill ha en lättskött ring för en mindre summa än platina.

Gult guld är förmodligen det mest traditionella valet av vigselringar. De olika karatandelarna (oftast 9k, 14k och 18k) har olika utseenden och egenskaper beroende på de andra metallerna i legeringen. En 9k guldring kommer att ha 37.5% guld, 14k innehåller 58.5% och 18k har 75%. Dessa procentandelar bekräftas av kvalitetsstämpeln.

Vitt guld är även detta ett väldigt traditionellt val till vigselringarna. Vanligtvis finns det tillgängligt i 9k, 14k och 18k och passar allas budget. Beroende på hur stor andelen guld är i vitguldet så kan detta se gulare ut än andra vitguldsmetaller så vi pläterar alltid ringar i vitt guld med en rhodiumplätering som är en stark, vit metall. 

Rött guld är det romantiska valet för vigselringar. Den röd-rosa färgen nås med hjälp av lite koppar i blandningen och med samma procentandelar av guld som i vitt och gult guld.

Silver är, historiskt sett, ett traditionellt val att använda till vigselringarna, men dock inte lika populär idag eftersom metallen är mjukare och därmed inte lika hållbar som andra metaller. Silver är slitstarkt och mindre sällsynt än platina eller guld vilket gör det fortfarande populärt hos de som har en budget.

Titan är oerhårt reptåligt, och växer i popularitet bland vigselringar. Det är ett väldigt lätt material och gråare än de vita ädelmetallerna.

Volfram är den hårdaste metallen som används vid ringtillverkning. Det har en väldigt mörkgrå färg som poleras till en spegelpolering som kommer att motstå repor mer än andra metaller.

Zirkonium är en annan modern, tålig metall, oftast inom samma kategori som titan och volfram. Det liknar titan väldigt mycket i utseendet.

Svart zirkonium är en form av zirkonium där metallen går via en oxidationsprocess och metallen får då istället en svartare och matt yta som kan poleras.

Trä används idag ofta för vigselringar som ett inlägg i ädelmetallerna.

Keramik är en ny trend som precis har kommit ut bland vigsel- och förlovningsringar och detta material är oerhört starkt och hållbart.

Mer information

För mer information om olika metaller och deras egenskaper kan detta hittas på metalsidan här på vår hemsida.

Om du skulle vilja veta mer om vad våra metaller innehåller, eller om du vill se hur metaller jämförs med varandra i färg - kolla in vårt systerbolags blogginlägg.

 

© 1999-2024 Kodega™