Österreich United States Deutschland Schweiz Sverige
Telefon 08 216315
Internationellt +46(0)8 216315
[email protected]

Ingravering

Att gravera ett meddelande eller datum på insidan av en ring kostar från 300kr per ring. Vi kan normalt sett få plats med cirka 30 tecken men detta är helt beroende på ringstorlek och om ringen är satt med diamanter runtom ringen. Vi kan gravera det mesta på insidan eller utsidan och vi använder oss av flera olika metoder och stilar för att göra detta. Vi erbjuder tre olika typsnitt som kan graveras av de flesta metoder och metaller. Det finns tre olika metoder som vi använder oss av; handgravering, maskingravering och lasergraving.

Olika typer av Graveringar

Handgravering används för majoriteten av våra solitärringar, formade ringar och diamantsatta ringar. Om du väljer att din ring ska graveras på utsidan så kommer det att vara med hjälp av handgravering.

Maskingravering är extremt precist och noggrann, det ser bäst ut på guld, platina och palladium. Vi har möjlighet att gravera med vår maskin väldigt snabbt och detta kommer inte att lägga till någon extra dag på din tillverkningstid.

Lasergravering är mycket tydligare än både handgravering och maskingravering och har en svartare färg vilket passar väldigt bra för titan och volfram. Vi arbetar tillsammans med en verkstad som specialiserar sig på lasergravering som kan gravera på både insidan och utsidan på din ring.

Maskingravering

Maskingraveringar - KODEGA

Skrivstil är våran mest populära graveringsstil. Eftersom detta typsnittet är mer dekorativt så passar den bäst med max 25 tecken och på lite större ringar.

Roman är väldigt likt Times New Roman. Detta typsnitt används faktiskt för att gravera romerska siffror av ditt bröllopsdatum på antingen in- eller utsidan.

Helvetica är väldigt likt Arial; ett väldigt modernt alternativ till skrivstil eller roman.

För tillfället kan vi tyvärr inte erbjuda maskingravering för utsidan på en ring.

Lasergraving

Lasergravering - KODEGA

Ringar tillverkade i volfram, zirkonium och titan graveras med hjälpr av en lasermaskin eftersom de är hårdare metaller än vad ädelmetaller och kan därför inte maskingraveras. Titan går faktiskst att maskingravera men vi rekommenderar laser. Lasergravering på svart zirkonium kommer att upplevas som vitt/grått som du kan se på bilden ovan.

Att gravera in ditt bröllopsdatum i romerska siffror är väldigt populärt; detta kan göras på flera olika sätt. Ringen ovan i mitten har graverats med laser på insidan av ringen - men oftast väljer våra kunder att gravera datumet på utsidan istället. 

Skräddarsydd Lasergravering - KODEGA

Med laser kan vi även erbjuda skräddarsydda graveringar. Om du har en idé om något ovanligt så kontakta oss gärna. Detta betyder att du kan byta typsnitt till något som är personligt för just dig eller lägga till en symbol - du kan till och med gravera in ditt fingeravtryck! Med laser är nästan allt möjligt så länge som du kan förse oss med en .pdf av vad du vill få graverat.

Runor är något som alltid görs med laser. Du kan välja text direkt på hemsidan som översätter texten till de runor som vi använder oss av. Förhandsvisningen kommer att visa dig hur runorna kommer att se ut, och de två ringarna ovan är ett bra exemplar på hur de färdiga ringarna kan komma att se ut.

© 1999-2024 Kodega™