Österreich United States Deutschland Schweiz Sverige
Telefon 08 216315
Internationellt +46(0)8 216315
[email protected]

Vår skräddarsydda service

Vad är skräddarsydda beställningar?

Skräddarsydda smycken görs efter kundens önskemål och kan därför inte hittas som färdiga smycken på vår hemsida.

Var vänlig noterar att ingravering och ytpolering ingår i vårt standardsortiment och innebär inte att ringen skräddarsys.

Vad våra tjänster omfattar

Det är våra verkstäder som tillverkar alla våra ringar inklusive de skräddarsydda
Det är våra verkstäder som tillverkar alla våra ringar inklusive de skräddarsydda

Det finns tre möjligheter till att skräddarsy:

  • En egen design

  • Matcha en annan rings form

  • Små förändringar

En egen design

Vi kan hjälpa dig med en helt ny unik design till din förlovningsring, vigselring eller något annat smycke som du ej kan hitta på vår hemsida. Vi kan använda skisser, bilder eller helt enkelt använda dina idéer som bas för ett skräddarsytt smycke. Det spelar oftast inte någon roll vad du vill ha, vi har många olika tekniker för att försäkra dig om att du får precis det du önskar, men det kan hända att vi avråder er från någon detalj (men detta sker alltid under samrådan mellan oss och dig som kund). Det är väldigt få produkter som vi inte tekniskt kan tillverka men ibland kan det kosta mer att göra något än du hade tänkt. Däremot kostar det inget att skicka in dina idéer till oss och få en icke bindande offert.

Eftersom vi är ett internetbaserat företag och framförallt kommunicerar via e-post och telefon anser vi det extra viktigt med en regelbunden kontakt under hela tillverkningen av en skräddarsydd beställning.

"Vi använder dataprogram för att tillgodose att
ditt smycke blir så likt ditt önskemål som möjligt"

Vi tillverkar ringarna på olika sätt beroende på ringens design. Vi håller dig uppdaterad under hela processen så att du vet de olika alternativ som finns för just din ring.

Hur går det till:: Första steget är att hitta en bild (från vår hemsida eller någon annanstans) som är så lik din idé som möjligt. Bilden skickas sedan till vår designavdelning. Där används ett data program som skapar en tredimensionell bild, liknande den du ser här bredvid. Den här bilden används som underlag och förändras baserat på dina specifika önskemål. Bilden kommer att skickas fram och tillbaka mellan oss och när du är nöjd, godkänner du den sista versionen. Sedan tillverkas en ring i vax som används för att göra en gjutform till din slutliga ring. Svårare än så är det inte!

 
De enkla stegen till din perfekta egendesignade ring
« previous | next »

Hur lång tid tar det? Det är individuellt men det brukar ta 10-12 arbetsdagar från att du har godkänt modellen till att ringen skickas till dig.

Hur mycket kostar det? Vi kan ge dig ett ungefärligt pris när vi har fått ett hum om hur du vill att din ring ska se ut. Ditt pris beror på vilken metall du vill ha och antalet och storleken på ädelstenarna. Priset kommer inte skilja sig speciellt mycket från en liknande standardring. Vi är övertygade om att du kommer att bli mycket nöjd! Kostnaden för vår skräddarsydda service är 590kr per ring.

För att se våra trestensringar klicka här.

Matcha en annan rings form

Den här servicen gäller alla våra släta ringar. Till exempel vill du kanske få en slät ring att passa jämnt ihop med en ädelstensring. Det är bra att veta att servicen kan bli billigare om du väljer en ring från våra formade ringar istället för från våra släta ringar.

Om den ena av ringarna är en ring du redan äger så behöver vi få den skickad till oss för att vi ska kunna passa ihop ringarna perfekt med varandra.

Hur går det till: Efter att du har kontaktat oss med ditt önskemål tar vi ställning till i fall detta är möjligt. Innan vi börjar forma din släta ring behöver vi ha båda ringarna för att kunna matcha dem perfekt. Var vänlig kontakta oss för information om hur du ska skicka din ring till oss på säkraste sätt.

Shaped wedding ring
En slätring som har formats för
att passa ihop med en ädelstensring

Hur lång tid tar det? Normalt brukar denna service ta 3-4 veckor men vi ger dig ett uppskattat datum när vi tagit emot din order.

Hur mycket kostar det? Det fasta priset för den här servicen är 590 SEK. Men om du hittar en formad ring från vår hemsida kan priset bli lägre.

Små förändringar

Denna service inkluderar olika små förändringar såsom att lägga till stenar, diamanter, metallegeringsförändringar etc. Det är även under denna punkt som du kan kontakta oss om du är intresserad av att köpa en ring med exempelvis mindre än 14 karat guld. Vi säljer även ringar med tillexempel 9 karat guld men i Sverige klassas inte dessa som guldringar utan går under smycken med blandade metaller. Kontakta oss för mer information och för priser.

Additional diamonds being set into a ring at the request of a customer
Diamanter sätts i en ring
efter en kunds önskemål

Hur går det till: Efter att du har kontaktat oss med ditt önskemål tar vi ställning till i fall dina önskade förändringar är möjliga och vi ger dig ett kostnadsförslag. Det här kan ta ett par dagar eftersom vi oftast kontaktar några av våra olika verkstäder och leverantörer. Vi kommer sedan att berätta för dig hur du lägger din beställning och beräknad tillverkningstid.

Hur lång tid tar det? Små förändringar görs normalt på tre veckor. Om du har extra bråttom så kan vi göra det snabbare men då till en extra kostnad.

Hur mycket kostar det? Priset beror på vilka förändringar du vill ha. Till exempel, extra diamant på 0,03 carat kostar cirka 420 SEK inklusive isättning. Angående speciallegeringar vill vi att ni kontaktar oss för ett pris.

Obs! Vi kan inte inkludera skräddarsydda smycken i vår returpolicy. Det kan finnas möjlighet att vi kan köpa tillbaka din ring ifall vi tror att vi kan sälja den igen men detta är inget vi garanterar. För att undvika detta scenario gör vi allt för att du ska bli 100% nöjd med din skräddarsydda beställning.

© 1999-2024 Kodega™