Österreich United States Deutschland Schweiz Sverige
Telefon 08 216315
Internationellt +46(0)8 216315
[email protected]

Silver (Sterlingsilver)

Kemiskt tecken: Ag

Atomnummer: 47

exempel på en silverringVarför välja silver? Många väljer förlovningsringar eller vigselringar i silver tack vare dess vackra spegellika yta. Kemiska tecknet Ag kommer från latinets argentum vilket i sin tur kommer från det grekiska ordet argentos som betyder vit, glänsande. Ett annat skäl till att många väljer silver är att det är billigare än andra metaller p.g.a. att det finns gott om det i naturen och det är lätt att forma.

Men silver är en mjuk metall och repas och missfärgas lätt och vigselringar ska ju hålla väldigt länge. Silver påverkas också av de små mängder syra som finns i hudens naturliga fetter. Mängden syra varierar från person till person och därför åldras silverringar olika snabbt. Vi på KODEGA.se har dock lagt märke till hur populärt silver har blivit för släta ringar och vi vill ju att din ring ska hålla livet ut och därför rodiumpläterar vi alla våra silverringar utan extra kostnad om du vill. Så vill du ha en billigare men ändå relativt hållbar ring, välj då silver. Hör av dig till oss om du vill att vi ska plätera ringen åt dig.

Silvrets historia: Tack vare den stora tillgången på silver i välden kan det användas i många industrier och inte bara till smyckestillverkning, bl.a. till tandvård, foto, medicin, elektroniktillverkning och även i kärnreaktorer.

Silver har använts för utsmyckning i tusentals år tack vare dess unika vita lyster och smidbara egenskaper. Det finns historiska tecken på att människan lärde sig att separera silver från bly redan på 3000-alet f.Kr. Fram till 1800-talet var det bara de väldigt rika som hade råd med silver men tack vare den teknologiska och ekonomiska utvecklingen sedan dess har silvret blivit den folkligt populära och ändå värdefulla metall den är idag.

Priset på silver har det senaste århundradet varit flyktigt och beror på många faktorer såsom behovet i många industrier. Precis som för våra andra metaller uppdateras priset på silver varje vecka beroende på det aktuella marknadsvärdet.

OBS! Vänligen notera att det finns ingen metall som är helt resistent mot märken i ett utförande som smycke. Du kan läsa mer om detta här under "Missfärgning och naturligt åldrande av metaller".

 

 

 

© 1999-2023 Kodega™