Österreich United States Deutschland Schweiz Sverige
Telefon 08 216315
Internationellt +46(0)8 216315
[email protected]

Rött Guld

Kemiskt tecken (guld): Au

Atomnummer (guld): 79

Våra vigselringar i rödguld: Våra vigselringar i rött guld tillverkas av en legering av guld och koppar – det finns alltså inget ”rent rött guld” exempel på en rödguldsringutan det är med denna legering man får fram guldets gula/röda färg. I början av 1800-talet blev rödguldet väldigt populärt, speciellt i Ryssland, vilket även gett metallen namnet ”ryskt guld” och även ibland ”rosa guld” och ”rosé guld”. Tekniskt sett är de egentligen olika sorter då sammansättningen och proportionerna av koppar skiljer sig något åt dem emellan.

Sammansättningen av rödguld: Den "renaste" formen av rödguld är 18 karat. Då innehåller legeringen 75% guld och resten är mestadels koppar, ibland även lite silver. De exakta proportionerna i våra metaller kan variera något beroende på våra leverantörer. Vissa avslöjar inte de exakta procentsatserna mellan metallerna utan behåller dem som en affärshemlighet.

rödguldsringar i olika karat

OBS! Vänligen notera att det finns ingen metall som är helt resistent mot märken i ett utförande som smycke. Du kan läsa mer om detta här under "Missfärgning och naturligt åldrande av metaller".

 

 

 

 

 

 

© 1999-2023 Kodega™