Österreich United States Deutschland Schweiz Sverige
Telefon 08 216315
Internationellt +46(0)8 216315
[email protected]

Köpguidens Steg 4

Ringens profil hänvisar till hur ringen skulle ha sett ut om den sågs som en tvärsektion. Vilken profil du väljer beror helt efter vad du föredrar själv, vi rekommenderar att du provar några olika profiler och ser efter själv vilken du föredrar. Ta tillfället i akt och använd dig av vår prova-på-service för att beställa hem några ringar på prov för att försäkra dig om att du köper rätt ring - det sista du vill är att bära på en obekväm ring för resten av livet.

Trad. Komfort, Plattsidad Komfort, Platt Komfort

Traditionell Komfort: Den mest traditionella profilen för släta ringar, rundad på både insidan och utsidan för en komfortabel passform.

Platt-sidad Komfort: Likadan som den traditionella komforten, fast med plattade kanter.

Platt Komfort: Rundad på insidan och platt på utsidan.

Platt, D-form, Dubbel Komfort

Platt Profil: En rektangulär/fyrkantig profil med en modern känsla.

D-formad Profil: Motsatsen till platt komfort, rundad på utsidan och platt på insidan.

Dubbel Komfort: Framtagen av KODEGA tillsammans med vårt systerföretag åt en brudgum som ville blanda den traditionella komforten och den platta profilens design, slutresultatet blev en platt profil med lätt rundade kanter för en snygg och bekväm ring.

Konkav, Halo

Konkav Profil: En tjockare ring, med ett nedskjunket skär i mitten av ringen som skapar en konkav form.

Rund Profil/Halo: En helt rund profil genom hela ringen.

Djup

Djupet, eller tjockleken, av ringen mäts där ringen är som tjockas. Vi refererar ofta till djupet som lätt, medium eller tung (ibland även extra tung) vikt. De lätta ringarna är 1.3mm djupa, medium är 1.7mm och tunga är 2.1mm medan de extra tunga är 2.5mm.

Bredd

Ringens bredd är hur mycket av ditt finger som täcks av ringen. Nästan alla ringar som vi säljer är 2mm till 10mm breda. Bredden kan påverka hur bekväm ringen är och även vilken storlek som kan behövas, en bredare ring betyder att en större storlek kan vara nödvändig. Om du kommer att ha en ring tillsammans med din förlovningsring, tänk då på deras gemensamma bredd.

Utformning

Formade ringar är designade för att sitta perfekt tillsammans med en diamantring. Valet av den formade ringen kommer att bestämmas efter hur din diamantring ser ut och vad som kan ge en snygg matching i form med den.

Provringar

Om du inte är säker på vilken ring som kommer att passa dig eller vilken formad ring du behöver så skicka några bilder på din diamantring så kan vi hjälpa dig och ta fram några rekommendationer. Du kan även ta hjälp av vår prova-på-service där du kan få ringar hemskickade på prov för att bekräfta storlek och passform av ringen.

© 1999-2024 Kodega™