Österreich United States Deutschland Schweiz Sverige
Telefon 08 216315
Internationellt +46(0)8 216315
[email protected]

The Buyer's Guide Step 1 - Which Product

Detta är ett ganska självförklarande steg och många av er kanske redan är bekanta med vad som finns tillgängligt och vad ni är intresserade av. Här finns dock en översikt av våra mest populära produktkategorier och en kort beskrivning av dom.

Vigselringar 

Vigselringar bärs från och med den dagen som du gifter dig och tyder på äktenskapligt engagemang. I den västerländska kulturen så bärs vigselringen på vänstra ringfingret. Traditionellt sett så ska brudgummens ring vara i guld och brudens ring i silver, men med dagens advancerade teknologi så finns det en mängd olika metaller och material tillgängliga att välja mellan och traditionen har i princip försvunnit helt och hållet. Dagens vigselringar varierar från släta, enkla ringar till väldigt dekorativa keltiska ringar eller en enkel diamantring med en stor diamant som kronan på verket. Några av de kategorier som vi erbjuder går att läsa om här nedanför:

Släta Ringar - Dessa är de traditionella ringarna som är enkla och släta. Vi har dock gjort kategorin lite mer modern och unik genom att lägga till 8 olika profiler att välja med, metaller allt från silver och titan till platina och guld, olika poleringar samt ingravering; allt för att ge dig det unika valet att själv designa din släta vigselring (eller förlovningsring!).

Diamantsatta Ringar - En version av de släta ringarna fast där ringen är utsmyckad med en eller flera diamanter som är vackert satta i ringen. Även dessa ringar finns tillgängliga i flera olika metaller, lägga till en ingravering och du har i många fall möjlighet att välja vilken polering som du vill att ringen ska ha.

Dekorativa Ringar - Många av våra ringar baseras på släta ringar och har sedan en tillagd utsmyckning. Våra dekorativa ringar har antingen en förvald polering, inristade mönster eller olika, unika former och designer som skiljer dessa från alla andra ringar som vi har på hemsidan. Dessa finns även tillgängliga i olika metaller och vi kan även dekorera ringarna med ett mönster som du tycker om för att skräddarsy din ring.

Slät Ring, Dekorativ Ring, Diamantring

Keltiska Ringar - Keltiska ringar är populära bland dom som är ute efter något unikt och personligt, något som de själva tycker passar in på deras relation eller helt enkelt för att keltiska ringar oftast står för kärlek, vänskap och lojalitet.

Formade Ringar - Det blir alltmer vanligt att ha en solitärring som förlovningsring och med en solitärring så kommer omöjligheten att få en slät ring att passa perfekt tillsammans med den på grund av diamantsättningen. Med formade ringar så har vi ett stort urval av släta eller diamantsatta ringar som har varsin unik form som kan passa tillsammans med nästan vilken solitärring som helst!

Vigselringspar - Ett nytt fenomen i Storbrittanien (där vi är baserade) är att ett ringpar tillverkas tillsammans, fast mannens ring är lite bredare än kvinnans ring som även är satt med en eller flera diamanter för att göra ringen mer passande för henne.

Ringar för Män - Med modernare tider tillkommer även efterfrågan av mer maskulina och unika ringar som män tycker om och känner sig trygga med att ha på sig. Vi har även valt att ha dessa ringar tillgängliga i manligare metaller som titan, zirkonium och volfram eftersom dessa är tuffare och tåligare metaller.

Keltisk Ring, Formad Ring, Volframring

Förlovningsringar

Förlovningsringar har även de ändrast med tiden. Förr i tiden så fick kvinnan en slät ring vid frieriet och en diamantsatt ring under bröllopet, men idag varierar det från par till par och det har blivit allt vanligare att ta efter den Amerikanska kulturen där en solitärring oftast ges vid förlovning. Förlovningsringar är oftast identifierade av en prominent diamant eller diamanter som är satta i ringen. Förlovningsringar kan ha 1, 3, 5 eller 7 diamanter eller färgade stenar som är satta i en sättning på ringen (inte i bandet) och är mer kända som:

Solitärringar - En enstenring som kan utformas på flera olika sätt. Den allra vanligaste formen av solitärringar är en enkel slät ring med en briljantslipad diamant. Dock så erbjuder vi även solitärringar med princesslipade diamanter och fancy-slipade stenar i form av hjärtan, ovala och rektangulära former. Vi erbjuder även solitärringar med sidostenar för en som är ute efter mycket glimmer och glamour.

Trestensringar - Denna kategoris namn säger ganska mycket på egen hand, det är en ring liknande en solitärring fast som är satt med tre diamanter antingen i samma storlek eller med en större mittensten och mindre sidostenar. Även i denna kategori erbjuder vi olika slipningar och det finns en hel del olika designer att välja mellan.

Clusterringar - En ny kategori under 2012 är våra clusterringar. Dessa består av minst två diamanter satta i en retroliknande ring fast med moderna metaller. De finns i flera olika designer och detta är även något som vi kan skräddarsy åt dig om du har en design eller gammal ring som du vill ha en ny, modern version av.

Solitärring, Trestensring, Clusterring

Inom ovanstående alternativ finns det olika val för carat, klarhet och färg på diamanter, vilket det finns mer information om under Diamanter till höger i navigationen.

Jubileumsringar

Evighetsringar och Alliansringar

Anledningen till att ge en jubileumsring är inte fastsatt. Det kan vara för ett jubileum, som ett minne av barnafödsel, förnyelse av löften eller något annat tillfälle. Jubileumsringar kan oftast identifieras av det stora antalet diamanter som är satta i en kanal runt ringen och de finns i två olika modeller: Evighetsringar och Alliansringar. Det som skiljer ringarna åt är hur långt diamanterna är satta runt om ringen. På en evighetsring så går diamanterna hela vägen runt ringen och på en alliansring så går det längsta vi har 60% runt ringen. 

Vi erbjuder även våra jubileumsringar i olika metaller och diamantslipningar och har du några speciella önskemål kan du höra av dig till oss så ska vi se vad vi kan göra för att du ska få din drömring.

Jubileumsring, Accessoarer

Accessoarer

Precis som med jubileumsringar så finns det ingenting som bestämmer vad ett diamantsmycke ska stå för. Det kan vara som en gåva eller något som representerar en höjdpunkt i ett pars förhållande. Vi har nyligen utökat våra kategorier för örhängen, halsbandshängen samt manschettknappar och vi hjälper dig gärna om du har en design i åtanke som du vill att vi ska tillverka åt dig, det kan vara med eller utan diamanter och bara fantasin kan stoppa dig!

© 1999-2024 Kodega™