Österreich United States Deutschland Schweiz Sverige
Telefon 08 216315
Internationellt +46(0)8 216315
[email protected]

Val av material

exempel av de metaller vi erbjuder

Platina
Platina är mycket populärt på grund av dess vita utseende, hårdhet och sällsynthet. Våra platinaringar innehåller 95 % platina vilket innebär att de är starka och tåliga. Ifall det passar din budget så får du en ansedd ring som kommer hålla en livstid. Läs mer »

Palladium
Palladium är en relativt ny metall för smyckedesigners, och är ett lite billigare alternativ för de som gillar platina. Palladium är mindre känsligt för missfärgning och repor än vitguld och får en vacker vit yta efter polering i likhet med vitguldets glans. Läs mer »

Vitt Guld
Ringar i vitguld är guld legerad med en hög andel andra metaller, för att få fram en vacker yta och glans. Vita metaller ger en perfekt bakgrund till diamanter så välj vitguld till din diamantring om du gillar platina men kanske vill ha något mer traditionellt och dessutom något lägre i pris. Läs mer »

Guld (Gult guld)
Traditionellt sett är guld den vanligaste metallen till förlovnings- och vigselringar. Våra guldringar görs i 14k, 18k och 22k guld och har något olika egenskaper på grund av sammansättningen av metaller i legeringarna. Läs mer »

Rött Guld
Rödguld är det romantiska valet. Vill du ha en ring som är traditionell och kanske lite mer framträdande än de andra metallerna är rödguld (även ibland kallat roséguld) något för dig. Rött guld är en sammansättning av guld och koppar för att få fram den röda färgen. Läs mer »

Titan
Titan är en väldigt bra och hållbar metall, och är en mörkare grå (med lite brunt i) för den som vill ha en lite mörkare ring. Eftersom det finns väldigt mycket titan i världen så kan priserna hållas nere, vilket gör detta till en oerhört bra metall för den som är ute efter prisvänlig kvalitet. Läs mer »

Zirkonium
Zirkonium liknar titanet, även detta är en hållbar, slitstark metall och är av en liknande färg som titan. Denna metall är dock lättare att arbeta med vilket betyder att det finns fler designer för ringar i zirkonium än i titan. Dessutom håller sig zirkoniumet till samma prisklass som titan. Läs mer »

Volfram (Tungsten Carbide)
Volfram blir allt mer populärt som material i ringar eftersom det är en väldigt hård metall (den hårdaste vi har) och när den poleras så är den väldigt skimmrande och vacker. Precis som titan och zirkonium så är volfram en mörkare metall fast mer åt det gråa hållet. Läs mer »

Silver (Sterlingsilver)
Även om silver är den mjukaste metallen vi har så är den även den billigaste samt vitaste metallen. Vi kan vid förfrågan plätera silverringarna med rhodium som fungerar som ett hårt, skyddande lager. Läs mer »

Rostfritt Stål
Denna metallen är perfekt för de som har en mindre budget. Rostfritt stål är relativt hårt och tåligt vilket därmed är idealt för accessoarer, förlovningsringar och vigselringar. Läs mer »

OBS! Vänligen notera att det finns ingen metall som är helt resistent mot märken i ett utförande som smycke. Du kan läsa mer om detta här under "Missfärgning och naturligt åldrande av metaller".

© 1999-2024 Kodega™